fredag 20 november 2015

KRÄNKANDE ARGUMENT

1968/ Igår blev man SUR. Men idag blir man KRÄNKT. Och den som idag anser sig vara KRÄNKT anser alltid att Alla Andra ska anpassa sig efter denna självvalda kränkningsupplevelse.
Och dessa privata kränkningsreflexer anses också bevisa att man har rätt att antingen FÖRBJUDA eller STOPPA sånt man personligen ogillar. För annars kan man - VE OCH FASA! - bli KRÄNKT!
Men att vara kränkt är en känsla, inget argument, även om många tycks tro det. Och ett samhälle styrt av känslor skulle snart bli ett väldigt otrevligt samhälle. Att låta alla som anser sig vara KRÄNKTA bestämma över andras yttrande- och tryckfrihet är en farlig åsikt. Inte minst eftersom den på ytan ser ut att vara en trevlig åsikt, som väl inte kan såra någon, men det kan den.
Men om man inte tål att bli KRÄNKT tål man inte ett mångkulturellt samhälle. För i ett verkligt mångkulturellt samhälle får man kallt räkna med att möta många människor som anser att dina politiska & religiösa åsikter är idiotiska. Och dessa människor har även rätt att uttrycka sina åsikter om dina åsikter, även om du då skulle påstå att du blir KRÄNKT.
Så om du är extremt känslig för att bli KRÄNKT får du flytta till en diktatur där förbuden passar dina åsikter. En diktatur där det råder ordning och reda till tusen på politik & religion, och där inga avvikande eller störande åsikter tillåts: Ett land, en tro, en åsikt!
Men om du inte vill, eller vågar, flytta till en passande diktatur finns förstås också en helsvensk lösning på din privata kränkningsproblematik. Då griper det svenska samhället in, som så ofta.
Samtliga svenska studieförbund anordnar nämligen särskilda kränkningskurser från och med våren -2016.
Och det finns dels kurser i kränkningsteknik för infödda: "Hur gör jag när jag vill bli kränkt i vardagslivet?"
Och grundläggande kränkningskunskap för nyanlända: "Hur vet jag när jag blir kränkt när jag kanske inte kan språket?"
Här får man lära sig hur det går till att kränka, och hur man gör när man vill känna sig kränkt på bästa sätt.
Kurserna kommer att vara kvoterade värre, och kursmaterialet kommer att vara ganska gratis, och teckentolk, hörslinga samt kaffe ingår i kursavgiften.
Anmäl dig redan idag!
Men skicka inga pengar nu,
vi har så vi klarar oss ett bra tag till,
och sen får vi se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar