torsdag 12 november 2015

1920/ Att någon biter på naglarna bevisar inte att någon är nervös, det bevisar bara att någon biter på naglarna.


1921/ Hellre känslokyla än känslosörja. Det minimerar skaderisken.


1922/ Det var egentligen inte förrän jag hörde honom sjunga som jag insåg hur illa jag tyckte om hans sång.


1923/ Det är roligt med rymden, men naturligtvis bara i små doser.


1924/ "Elaka sanningar." En del ser bara elakheten, andra ser bara sanningen, och båda har fel.


1925/ Att hon mår dåligt av att leva ensam bevisar tyvärr inte att hon skulle må bra av att leva ihop.


1926/ Såna som inte kan skilja en snäll person från en elak person? Och som för säkerhets skull angriper alla? Såna som skulle behövt träffa snälla personer långt tidigare? Idag är det tyvärr för sent att sätta in snällhet, så starka doser finns inte.


1927/ Bilisterna tror än idag att det är dom som är TRAFIKEN. Och socialdemokraterna trodde länge att det var dom som var SAMHÄLLET. Men idag vimlar det av moderater, cyklister, transor, huliganer och vegetarianer ute i trafiken, och samhället ska vi bara inte tala om.


1928/ Hon var väldigt generös med att kräva att Alla Andra skulle vara generösa.


1929/ Vad en sjuttioåring säger om sin barndom är av begränsat intresse, det enda man kan vara säker på är att SÅ var det i alla fall inte. En sann barndomsskildring kan bara skrivas av ett barn som verkligen vet hur det är att vara barn. Det är alltid fel personer som skriver, och det gäller inte minst poesi.


1930/ Vem var först med att besudla språket med det vidriga uttrycket "nära-och-kära"?


1931/ Att påstå sig gå upp i något som är större-än-en-själv är det mest beundrade sättet att ljuga.


1932/ Hon behövde svepa in sig i många lögnlager för att binda ihop sin svaga självkänsla. Och, som så ofta, var den svaga självkänslan tilläggsutrustad med storhetsvansinne.


1933/ USA UT UR IRAK! USA UT UR AFGHANISTAN! Och framförallt: USA UT UR USA! Det viktiga är att någon åker UT, det där med geografi är inte så noga, det finns så många länder nuförtiden.


1934/ Att "berika" kan bara vara att tillföra något som inte fanns förut, till exempel starkt avvikande åsikter, och gärna lite lagom upprörande åsikter, så man verkligen fattar att man blivit berikad till tusen.


1935/ Myten om att Evert Taube skulle ha varit "motarbetad" är en myt. Vi tragglade Taube i skolan så det lät förjävligt redan på femtiotalet.


1936/ Många kvinnor är väldigt duktiga på att överlägset kommentera andras hushållsarbete. När andra inte sköter hushållsarbetet som det SKA skötas. Som dom själva gör. Kvinnor kanske är bra på att sköta hushåll, men dom kan gott hålla sig till sina egna, min disk är min. I värsta fall  blir man tvungen låsa köksdörren, det brukar fungera rätt bra.


1937/ - Men hon var nog inte elak, bara besvärlig?
          - Möjligt, men inte troligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar