torsdag 17 april 2014

1431/ Om "tillbringa mer tid med familjen" verkligen vore vägen till lyckan skulle hemmafruarna vara lyckligast? Och det kanske dom är? Här behövs mer forskning. Sverige är ett u-land när det gäller hemmafru-lycko-forskning.


1432/  - Varför ska jag betala skatt till De Rikas kultur!?
           - Varför inte? Du betalar ju skatt till De Rikas sjukvård, försvar, utbildning, polishus, och vägar.


1433/ Att förakta politiker, men beundra kungen, är att vara en lättlurad dumskalle. För att bedöma någons "förakt" måste man också veta något om någons "beundran".


1434/ Vi-missbruket är vårt allvarligaste politiska problem. All politisk debatt bygger på ett medvetet, eller omedvetet, missbruk av det lilla men farliga ordet "vi".


1435/ När jag var barn tyckte jag att "Barnens Dag" var en mycket otrevlig tillställning. Nu är jag vuxen. Nu tål man otrevlighet betydligt bättre. Man blir som hårdare när man blir större, säger dom. Och nu kan man, i allra värsta fall, spä ut otrevligheten med alkohol. Så nu är jag nog snart redo för att besöka "Barnens Dag". Men, finns han kvar? Eller försvann han med mjölkbussen?


1436/  En elak konspiration av "nationalekonomer"?
     Låter lika troligt som "den stora judiska konspirationen".


1437/ Åttatimmarsdagen är en social konstruktion. Och det hör till god ton att mobba sociala konstruktioner. Att mobba sociala konstruktioner är nämligen betydligt lättare än att ändra på dom.


1438/  Fördelningsromantik är inget att vara rädd för. I praktiken blir fördelningsromantik bara fördelningsretorik. Det blir aldrig annat än prat. Det blir aldrig lika lön. Det blir aldrig lika pension. Det blir alltid ord. Men många ord är jättetrevliga, när man väl bara lärt känna dom lite bättre.


1439/ - Om något är såväl osant som otrevligt är något ointressant.
          - Det är så sant, så det liknar ingenting.


1440/ Att angripa "mänsklighetens dårskap" är ett godkänt sätt att förakta folket.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar