onsdag 25 oktober 2023

 6931/

Socialdemokrater godtar Nato, och centerpartister godtar kärnkraft. Inte helt ointressant att bli aningen äldre. Och lite har man väl lärt sig på vägen. Man har i alla fall lärt sig att åsikter kommer och går.  Och att man gör klokt i att ta det lilla lugna när det gäller åsikter.


6932/

Nattens drömmar avslutades med den filosofiska frågan: Kan en död sakna sig själv?  Nå, om inte en filosofisk fråga, så dock en så kallad bra fråga. Det vill säga: en fråga som saknar ett bra svar.


6933/

Om man inte ens kan se vad som verkligen behöver göras

behöver man inte göra ett dyft

och ett dyft är just det många inte vill  göra.


6934/

Jag tror inte att "aktivister" bryr sig ett dugg om att deras aktiviteter ofta är klart kontraproduktiva. Huvudsaken för "aktivister" är att aktiviteterna är aktiva. Är man "aktivist" så är man, ordet har inget med vishet att göra.


6935/

Igår sa man "vildar". Idag säger man "urbefolkningar". Vad man kommer att säga imorgon vet ingen idag. Det får bli en överraskning för alla närmast berörda.


6936/

Om man har rätt att säga att någon är vacker, har man väl också rätt att säga att någon är ful? Fast det är förstås tveksamt. Om man har rätt att säga att en folkgrupp är vacker, har man förstås också rätt att säga att en folkgrupp är ful, fast det har man förstås inte alls. Det här med vad man har rätt att säga är inte så lätt som det låter.


6937/

Man ville ha mångfald. Och man fick mångfald. Och man myser på heltid.


6938/

- Man måste stå för sina åsikter!

- Går det inte lika bra ligga?


6939/

Ser inte särskilt bra ut framöver. Man får väl vara glad att man fick vara med på den tiden då Sverige var ett bra land. På 50-talet, och på 60-talet, men sen fick det vara nog. Synd bara att man inte fattade hur bra man hade det, när man hade det bra. Det är lätt att vara efterklok, men det är svårt att vara efterglad.


6940/

"NATO? Det är klart det var ett svek! Men eftersom det var ett bra svek var det ingen som gnällde!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar