måndag 23 maj 2022

 6334/

Att oja sig är ett överskattat nöje.


6335/

"Det gör väl inge om det är oläsbart, bara det är bra?"


6336/

Något har man lärt sig av livet: Gamla bör inte ramla.


6337/

- Måste man välja mellan att förbjuda, eller be-om-ursäkt?

- Ja.


6338/

"Bara livet inte känns meningslöst, så får livet gärna för mig vara meningslöst!" Sa Han. Och det lät som om Han verkligen menade det.


6339/

- Jag hade aldrig skinnjacka. Eller Puch. Jag var aldrig en av de tuffa grabbarna. Men det är inte för sent än. Man är inte för gammal för att vara tuff grabb förrän man fyllt åttiofem.


6340/

Ryska folket förstås: FLYKTEN FRÅN FRIHETEN. Till den fullt frivilliga fördumningen.


6341/

Hälften av amerikanarna är galna. Trefjärdedelar av ryssarna är galna. Men än så länge ligger Sverige hyfsat till. I det här landet är högst en fjärdedel galna. Något slags världsrekord.


6342/

Det som skrämmer mig mer än krig är att det går minst lika bra idag att lura ett helt folk som på Goebbels tid. I öst som i väst. Trots all teknik, trots all utbildning.


6343/

Först: Ha ordning på egen ekonomi. Sedan: Vara generös. Tvärtom: Att vara korkad.


6344/

Vissa länder där alla vet att det egentligen inte är lönt att ens försöka hjälpa / Men där man envist och envetet försöker hjälpa ändå / Trots att alla vet att det kommer att gå åt hellwitti / Och det gör det / Ideellt Sisyfos-arbete / Att dom orkar / Men annars måste dom erkänna fiaskot / Det är enklare att  fortsätta än att erkänna sitt misslyckande.


6345/

Ukraina däremot / Här finns, kanske, en chans / Här finns, kanske, en sida som är god.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar