måndag 30 maj 2016

2078/ Då man börjar intressera sig för Swedenborg är slutet nära.


2079/ - Sverige har blivit så roligt med alla invandrare!
          - Men kan verkligen alla få jobb som clowner?


2080/ Märkligt. Mina gamla grannar blir bara äldre och äldre. Jag är helt inringad av andras åldrande. Skulle det kanske betyda att även jag? Tveksamt. Åldrande och död drabbar i första hand grannar, sällan en själv, det har all forskning tänkt visa.


2081/ Jag har ibland haft ont om pengar, men jag har aldrig haft problem med pengar. Den som inte förstår skillnaden har förmodligen problem med pengar.


2082/ Kanske skilja "den kommersiella anarkismen" från den riktiga? Den kommersiella anarkismen felparkerar, smiter från avgifter, vill inte ersätta upphovsmän, osv.  Alltså en konservativ och kommersiell anarkism, i första hand intresserad av pengar, alltså helt ointressant.


2083/ På den tiden då arbetare var arbetare! Då arbetarna bar keps! Och unikabox, men unikabox kanske är att ta i? Men rykande skorstenar, och porlande muskler! Alltså riktiga arbetare, och inget tjafs om att få motionera på jobbet! Jobbet var motionen, sex dar i veckan, och semestern bestod av tandemcykel och tält!


2084/ Tillbaka till naturen, är tillbaka till fascismen. Ja, det där vet alla, men ändå.


2085/ "Det är väl bättre skriva en dålig roman än att inte skriva någon alls!"
Påstås Weyler Hildebrand ha sagt.
Påminner om Syborskas (Ungefär!) "Hellre det fåniga i att skriva poesi än det fåniga i att inte skriva poesi!" (Ungefär!)
Fast Weyler var förstås först. Men han fick ändå inget nobelpris. En del har otur. Eller så var det bara för att han var man.


2086/ Alla som slappt skyller på "Jantelagen" saknar kreativitet. Bra dom inte ens orkar försöka.


2087/ Att stålsätta sig mot salmonella är svårare än att stålsätta sig mot fiendeeld.


2088/ Längesen man hörde det fina gamla ordet "fjång"? Saknar nutiden stake? Fast " fjång" lär  finnas på Facebook, men det räknas förstås inte.


2089/ Jesus generösa syndabegrepp var så tillåtande att det omfattade ALLA! "Den som är utan synd  kastar sten i glashus, osv!" Att därav draga slutsatsen att det är fritt fram att bara böga på synes mig dock vara en något märklig slutsats.


2090/ Om 10 %  har/är/får problem, blir det alltså 90% som inte har/är/får problem. Men massmedian anser alltid att de 10 procenten är viktigast. Än idag spökar alltså liknelsen om Det Fårskalliga Fåret i massmedians verklighetsurval och vinkling. Folk misstror inte massmedian, folk missvet.


2091/ Nätdejting? Tidsmissbruket tycks tyvärr vara värre än sexmissbruket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar