fredag 27 maj 2016

2061/ Bortsett från vildanden är "Vildanden" en bra pjäs.


2062/ Kvinnors simultankapacitet är stor. Kvinnor kan cykla, och få punktering, samtidigt. Däremot är kvinnor sällan bra på att laga punkteringar, men att laga punkteringar är inte särskilt simultant, och få kvinnor vill framstå som gamla simultanter.


2063/ Jag vägrar se nakenhet som något naturligt! Jag vill tända på en naken kvinnokropp! Vad ska man annars tända på? Lådans plån? Och: När-var-hur-och-varför, tänder egentligen en nudist, och på vad?


2064/ Alla kvinnor som skriver dåliga däckare blir automatiskt "deckardrottningar", på samma besynnerliga sätt som den här Daniel blev prins.


2065/ Ju sämre en författare är, desto sämre fattar författaren att han är en dålig författare. Är det tragiskt, eller skonsamt, eller båda två?


2066/ Läsglasögon?
          Visst!
          Hörapparat?
          Med viss tvekan!
          Men!
          Vem vill bli först med rullator?
          Då är det dags börja nedräkningen på allvar!
          Vem vill bli pionjär?
          Inte jag.
          Inte jag heller.
          Finns någon frivillig?
          Finns det verkligen ingen som ställer upp?
          Då får vi återkomma.


2067/ Fattiga-man-förväntas-tycka-synd-om, men som är våldsamt tatuerade? Är tatueringar verkligen gratis? Om dom snålat in på sina tatueringar hade dom kanske inte varit fullt så fattiga?
     - Det där är en ful tanke!
     - Jo, men jag har faktiskt aldrig sett en snygg tatuering.


2068/ Alla vill ha beröm. Men alla får problem med beröm, som man  ändå inte riktigt kan tro på. Man ska visserligen höjas till skyarna, men utan onödiga överdrifter.


2069/ - Vem har sagt att livet alltid ska vara så himla roligt? Jaså, han! Nå, jag såg han på stan i går, och han såg då inte ut att ha särskilt roligt, och då kan han lika gärna hålla tyst!


2070/ När man säger: "Man måste lyda X mer än lagen" är man ute på farliga vägar.
          Problemet med X är att han är hal som en ål, det är enklare hålla sig till lagen.


2071/ SJUKDOMSIDENTITET lika bra begrepp som SJUKDOMSVINST. Ibland är det en stor fördel att inte fatta att man är sjuk, men ibland mår man bäst när man får vara sjuk i fred.


2072/ En författare behöver inte läsare mer än en korsordslösare behöver publik.


2073/ Att ständigt skylla på gamla oförrätter är en vanligt sätt att inte lära sig något av historien.


2074/ En del länder/kulturer/civilisationer/religioner har i alla fall gjort vissa framsteg. Benvenuto  Cellinis italienska femtonhundratal hade samma syn på "hedersmord" som många har än idag. Vi får väl se om dom kommer i kapp någon gång, eller om dom fastnat för gott i sin  så kallade kultur. (Jag använder ogärna ordet "kultur" i det här sammanhanget, och ordet "heder" är förstås ännu värre, enda ord som passar in är väl egentligen MORD?)


2075/ Bröllop är ofta viktiga för huvudpersonerna, men med begravningar är det tvärtom. På begravningar är huvudpersonen ofta liksom totalt likgiltig, och även om bröllop kan vara ganska trista tillställningar, så får man väl ändå medge att maten brukar vara bättre.


2076/ 70-talet. Då massmördaren Mao hyllades som helgon. En tjusig tid. Då skulle man velat vara med. Men problemet var att man var med. Och velade. En tjusig tid.


2077/ - Vad är det för likhet mellan ett spöke och en struktur?
          - Båda är svåra att få syn på.
          - Båda gör sig bäst i mörker.
          - Båda rasslar med kedjor på ett störande sätt.
          - Båda står och stampar i farstun.
          - Båda går i däck.
          - Alla svar kommer att godkännas. Jag är tillåtande till tusen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar