måndag 9 maj 2016

1989/ Tradjazzen lever! Kid Ory är fortfarande populär i korsord. Nå, två gånger tre bokstäver gör sig bra i korsord, visst, men ändå.


1990/ Med den moderna tekniken har det blivit alldeles för lätt att hålla ytlig kontakt med andra.


1991/ Ambition: Att bli lika likgiltig inför döden som inför julen.


1992/ Nolltolerans mot döden! Stoppa halvmesyrerna!


1993/ Bästa sättet att bli frisk är att först koncentrera sig på att vara sjuk. Inge slams, man ska inte blanda, en sak i taget.


1994/ Så länge man orkar håna haiku finns det hopp.


1995/ Eftersom kungen inte känner mig kan han inte gärna "representera" mig. Inte bättre än jag kan "representera" honom. Privatisera kungahuset, eller förresten, riv hela rasket!


1996/ Just att vi människor inte förstår MENINGEN med livet, ses av många som ett slags bevis för att det finns en djupare MENING. Ju mindre man förstår - desto MENINGSFULLARE. Jag är inte helt säker på att jag riktigt har förstått det där, men det finns säkert en djupare MENING med min brist på förståelse.


1997/ Skönt. Julen är över. För den här gången. Och det är väl tveksamt om dom verkligen tänker göra om samma sak igen nästa år? Kan ju inte vara särskilt roligt att hela tiden upprepa sig.


1998/ Någon måste ha börjat. Alla dumheter går att stoppa i starten. Till exempel omskärelse. Och det var naturligtvis inte en gud, det var en helt vanlig gubbjävel: "Öh! Jag har kommit på någe jättefestligt! Vi tar helt enkelt och kapar bort den här lilla biten på alla små gossar! Och vi passar på att kapa när gossarna är så små att dom inte ens kan protestera! Bra va?"
     "Det var det dummaste vi hört!" sa Alla. Och det blev inge kapa av.
     Men! Tänk om det verkligen var GUDS påhitt? Då är GUD en dirty old man, en pedofil, en sadist, och framförallt inte riktigt klok!


1999/ Man satte upp Che. Och Marx. Och Mao. Och svarta pantrar, och förmodade "frihetskämpar". Och Beatles. Och flower-power, och fan-och-hans-mormor.
     Vilka var klokast DÅ? Och vilka är klokast NU? Alla som inte satte upp något? Alla som inte satte upp någon? Alla som satte upp såna, som inga andra satte upp? Alla som aldrig satte sig upp mot någon eller något? Alla som satte upp sig själva, eller kanske sin katt?
     Alla idoler förvandlar alla som dyrkar till idioter. Att dyrka är att vara dum, och att sätta upp sin  dumhet på väggen är ännu dummare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar