torsdag 12 maj 2016

2002/ "En bra telefon är en död telefon." (Gammalt indianskt ordspråk)


2003/ Tionde Januari. Alltså den dag då Johannes i Siknäs sa att man märkte att det började ljusna.


2004/ Dra ner på tempot, men helst utan att dö. Döda har visserligen erkänt lågt tempo, men den gyllene medelvägen bör vara att bli halvdöd.


2005/ Militärdiktaturer är det absolut värsta som finns. Men religiösa diktaturer är värre.


2006/ Twitter? En plats där Calbilt anses vara en stor man bör vara väl värd att undvika.


2007/ "Jag är inte lat! Men, är det lönt?"


2008/ Förbjuda nyårsraketer därför att hundar blir rädda? Bättre att förbjuda hundar. Löser detta problem, plus en hel del andra, till exempel hundrädsla och offentlig nedskitning.


2009/ Jubilaren ansåg att det var skittråkigt att bli gammal, sjuk, ful, dum och död. Men jubilarens åsikter publicerades inte. Jubilaren uppförde sig inte som folk, och då ska man inte publiceras.


2010/ Countrymusik får mig alltid att tänka på Strindberg: "Det är visserligen synd om människorna, men det är ännu mera synd om mig!"


2011/ All denna religion i barndomen? Som dock aldrig blev till barnatro eftersom allt blev till berättelser: "Gustaw Wasas efventyr i Dalarne.",  "Biggles flyger i luften." och "Jesus på luffen."
     Allt blev till berättelser. Fast det fanns visst skillnader. Gustaw Wasa hade nog funnits lite mer än Jesus, som i sin tur nog funnits lite mer än Biggles.


2012/ Att bli dödad av en atombomb eller ett spjut kan gå på ett ut. Fast det dog nog fler befäl förr, på den gamla goda tiden? Befälen syntes ruskigt bra i sina eleganta uniformer. Det var bara att sikta och skjuta: Poff! Krig har kanske blivit liksom lite jämlikare i dag? Eftersom det drabbar alla? Liksom.


2013/ Sylvia Plath? Mer besynnerlig än bra. Om hon fortsatt leva och skriva hade hon i dag varit bortglömd. Kanske. Och Bix? Hans supande var ett självmord så gott som något. Men om han fått tuta på i trettio år till? Hade han i dag då varit en större legend än till, exempel, Muggsy Spanier?


2014/ Det finns inget julfirartvång: "Just say no!" Och du blir mer respekterad än om du mysigt sitter och småsurar som du tror traditionen tvingar dig till. Det finns inga helgtvingartraditioner. Inga andra än de du själv släpper in: "Just say no!"
     Eller kanske ännu bättre. Öppna inte när det ringer på dörren! Antingen är det Jultomten, eller så är det Jehovas vittnen, som vill sälja kokosbollar eller religion, och jag vet inte vilket som smakar sämst: "Just say no!"


2015/ Mångkulturella festivaler? Att visa upp andra kulturers konstiga kläder, konstiga religioner, konstiga språk, konstiga danser, konstiga musik, konstiga mat, är kanske det konstigaste sättet att få alla att inse att vi alla är lika.


2016/ Nyårslöfte: I år ska jag verkligen försöka lära mig att skriva och tala hyfsad svenska! Det kan vara bra att kunna språk. Säger alla. Synd bara att det finns så många? Sextusen-nånting, har jag hört på radion. Man får väl ta ett språk i taget? Annars blir det bökigt & bängligt värre. Man ska inte blanda. Det säger alla. Jag börjar med svenska. Så får vi se sen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar