fredag 3 september 2021

 5069/

Samtidigt tro att Jesus var Guds son, och strunta i hans åsikter? Går bara ihop om man anser att Guds son var ett ganska svagt kort?


5070/

- En del har progressiva glasögon, andra har reaktionära glasögon! Men vad spelar det för roll, är vi inte alla människor, och har vi inte alla lika god syn?

- Svar nej.

- Men i alla fall lika god ledsyn?


5071/

Alltid-argument är alltid enfaldiga. Alla eller alltid har aldrig funnits.


5072/

Att vara vegetarian och tatuerad är att vara dubbel copycat.


5073/

Såna som ständigt surrar om att den-och-den gruppen måste få högre lön / Men aldrig surrar om vilka grupper som ska få lägre lön / Eller få släpa efter /  Såna saknar totalt surr-trovärdighet.


5074/

Varför skulle någon bli snäll av att läsa om andras elakhet? Och varför går allt om Förintelsen att använda som våldspornografi?


5075/

Om man avfärdar forna tiders åsikter som felaktiga / Får man räkna med att ens egna dagsaktuella åsikter också blir felaktiga i framtiden / Om man inte råkar leva i just den tidsbubbla då alla ens åsikter råkar vara rätt för all framtid / Har man sån tur att man råkar leva i just en sån tid/ Har man sannerligen haft tur till tusen.


5076/

Ingen har någon mening. Ingen mening som jag godtar. Kanske lite magert som tröst?. Men man får inte vara alltför gnällig när det gäller tröst.


5077/

Ordet "feminist" är idag ungefär lika poänglöst som "socialist" var på 70-talet, då det kunde betyda vad som helst, från Folkpartiets vänsterflygel till stenhårda stalinister. När ord blir populära blir ord gärna poänglösa.


5078/

Den farligaste girigheten är förstås den osjälviska: "Men det är inte alls för min egen skull jag är girig! Jag är girig för Familjens, Fosterlandets, Framtidens, Folkets, Sanningens (och så vidares) skull!"


5079/

Partier är prokrustes-sängar / (Prokrustes var en elak rövare för bra många år sen) / Antingen avstå från åsikter / Eller tvingas att påstå sig ha åsikter / Som man egentligen inte alls har / Men man vill ju passa in i partiet/ Så man väljer att välja som sina partisängkamrater / Men Prokrustes var som sagt en elak rövare / Och antiken var ett bra tag sen / Och dagens partier är sällan rövare / Och du har idag dessutom ett val / Du behöver inte lägga dig platt för partiet / Fast / Fast om du inte lägger dig snällt och platt på prokrustes-sängen/ Kan det förstås hända att du har en hel del att förlora i framtiden / Tänk dig för / En parti-post kan väl vara värt en massa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar