torsdag 27 maj 2021

 4311/

Två? Får man bara ta två? Då får det bli Martin Ljung och Samuel Beckett.  (Sa han) För jag tror att jag befinner mig någonstans mellan Martin och Beckett. Och jag tror att det är en bra plats att befinna sig på. Och likheterna är ju hur uppenbara som helst: Strävan efter ett exakt språk. Och användandet av nonsenshumor för att få fram budskapet. Men det är klart det finns skillnader också. Martin är förstås djupare, i alla fall på rösten, men egentligen har jag väl aldrig hört Beckett surra, så, jag kan ha fel i det med.


4312/

Även Bröderna Marx. Och förstås: Carmen Miranda. Överdrivet nonsens som blir till konst, vare sig det vill eller ej.


4313/

Kollektivt retroaktivt skamstraff på grund av hudfärg? Jaja. Lika rasistiskt som att idag anklaga judarna för att" dom dödade Jesus!" Jaja igen. Jaja är egentligen det enda vettiga man kan säga om dessa knäppanalyser. Men himla tur det finns fördelar med att vara död: Obamas mamma slipper idag skämmas över att vara vit. Vad glad hon ska va.  Och de döda har inte ens längre vett att skämmas för sin hudfärg och det gör de döda helt rätt i.


4314/

UNT 9/7 -2020: "...kommer inte att ro själv. Han kommer att ha sällskap av andra roddare..." ENSAM är nästan alltid ett bättre ordval än  SJÄLV. För jag är säker på att han kommer att ro SJÄLV.


4315/

Allt går inte igen. Men "Gula faran", alltså Kina som ett farligt framtida hot, har gjort en lysande comeback. Det lyckades inte ens Mao med. Men de "polska tavelförsäljarna" slog aldrig riktigt igenom som farliga spioner. Och de "ryska sågfilarna" vid förrförra sekelskiftet är idag bara kända av specialister. Allra bäst har u-båtarna stått sig. Det är visserligen svårt att bevisa att det finns u-båtar i trakten, eftersom u-båtar lömskt nog brukar gömma sig under vattenytan. Men det är också svårt att bevisa att det INTE finns några u-båtar lömskt smygande i vassen. Det är alltså samma gamla problem som med Gud: "Hur vet du att Gud inte finns- när du inte har sett han?!" Det är något rent religiöst över u-båtarna som tack vare sin obevisbara outgrundlighet fått evigt liv som myt.


4316/

"Dä va skönt de ordna upp sig för dig med din cancer och det!  Jag blev som less hållpå stålsätta mig hela tiden och alltid vara beredd på de värsta! Man har ju annat å göra än att sitta och vara beredd  på det värsta så här års när det är så himla vackert ute!"


4317/

En teori som vill tvinga ner alla på knä är ingen upplyftande teori.


4318/

Han godtog inga påtryckningsgrupper. Inte från höger. Inte från vänster. Inte från himmel eller helvete. Och han vägrade "följa med sin tid" eftersom han ansåg att tiden snarare borde följa med han, om det nu verkligen var hans tid.  Och ibland blev tiden så förbluffad över att bli motsagd att tiden gjorde precis som han sa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar