torsdag 27 maj 2021

 4287/

Hon ansågs vara någon slags dödsexpert. Inte minst av sig själv. Nå, nu hade hon visserligen inte själv varit död. Men hon hade i alla fall en kusin som en gång varit bra nära.


4288/

Han hade ingen större lust att gå upp i något större.


4289/

- Om bara Palme fått leva!

- Om bara Rock-Ragge fått leva!

- Om bara alla fått evigt liv!


4290/

Det är synd om länder som i åratal glatt misskött sin ekonomi. Och det enda som kan få dessa länder att bli glada igen när pengarna är slut, är förstås att ge dom ännu mera pengar att missköta. Då trivs dom till tusen. Tills pengarna tar slut. Och då är det synd om dom igen. Och då är det dags att satsa igen. För länder som inte trivs, och inte är glada, är inte roliga att se.


4291/

Hon trodde att avsikt och resultat var samma sak. Hon trodde fel. Ibland är livet grymt.


4292/

Med "strukturer" kan man bevisa vad som helst och det är just det man gör.


4293/

"Ja vet int va som är värst, visa indier eller visa indianer!?"


4294/

Busschauffören beslöt sig för att jobba hemifrån. Som alla andra. Och det gick hur bra som helst. Ända tills någon klagade. "Äh! Gnällspikar har ändå inget i bussar å göra!" sa busschauffören och jobbade på.


4295/

Hon ville vara fin. Hon grät när hon såg sitt passfoto. Det var det enda vettiga hon kunde göra.


4296/

Favorit i repris: Jag är mer intresserad av formuleringar än av åsikter. (När man blivit sin åsikt är allt  för sent.) Och: Dagens åsikter är inte morgondagens åsikter. Men därför behöver man inte förfalla till ödmjukhet. Det bör räcka att ligga lite lågt med den enfaldiga nutidsromantiken: VI VET ALLT OCH VI HAR ALLTID RÄTT!


4297/

"Visst har man väl gjort en massa dumheter här i livet! Men för det mesta har man i alla fall överlevt!"


4298/

"En svag kvinna som tror sig vara en stark kvinna är en jävligt jobbig kvinna!"


4299/

Tidningar. Radio. Jag har i alla fall ett hum om vad som händer. Och mer än ett hum vill jag inte ha.


4300/

Att självbelåtet skämmas för sin historia är ett bekvämt sätt för ett land att slippa lära sig något av sin historia.


4301/

Jag fick aldrig något riktigt bra svar på den högintressanta frågan: "Vilket år slutade man egentligen  att stoppa strumpor?"


4302/

När jag var barn fanns det inga barnbarn. Barnbarn var då ett helt okänt begrepp. Barnbarn var något som kom långt senare med pensioneringen. Men när jag var barn fanns det inga pensionärer heller. Allt det där, som för oss idag är självklarheter, kom långt, långt senare till Norrbotten, ungefär samtidigt som teven med "Bröderna Cartwright".


4303/

Det är ingen merit att vara en minoritet. Matematik är aldrig någon merit.


4304/

Han försökte självmedicinera med UFO-tingar. Och det gick överraskande bra. Inte för att han träffade några gröna små män direkt. Men många UFO-troende var hur trevliga som helst, och dom fick väl duga så länge. Man visste ju inte riktigt när dom riktiga skulle komma, bara att dom en vacker dag skulle komma.


4305/

Palme = Postum landsfader.


4306/

Dolt storhetsvansinne är värre än vanligt.


4307/

Han trodde vargarna var hans vänner. Men det trodde inte vargarna. Och så vart han uppäten.


4308/

Alla män är djur, och alla vita är odjur, men alla analyser är inte begåvade.


4309/

Han for till Afrika för att angripa svarthetsnormen. Det gick väl sådär. Och inte gick det mycket bättre när han for norrut: "Jag har varit eskimå i 76 år och tänker fortsätta vara eskimå tills jag dör!"


4310/

Kommer aldrig att bli någon arbetslöshet i det här landet! Att vårda varandras diagnoser kommer att kräva hur mycket folk som helst! Som är redo att hugga i! Som är redo att ställa upp! Och som inte ställer några besvärliga frågor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar