onsdag 28 februari 2018

2888/  - En påse fylld med guldmynt är den bästa huvudkudden!
            - Kanske inte för sömn?
            - Men ändå!

2889/ Det är dumt att tro att Alla Andra är dumma även om bevisen ofta är överväldigande.

2890/ Sextiotalets framtidstro var gårdagens revolutioner.

2891/ Populära förlängningspåståendet: Om man ogillar en grupp kommer man snart att ogilla även andra grupper.
     - Nja? Är folk verkligen så giriga? Brukar folk inte nöja sig med bara en hatgrupp? Eller är det så att fördomar förökar sig själv, på något lurigt biologiskt sätt? Här behövs mer forskning, men det gör det ju alltid, så det är inte ens lönt att påpeka.

2892/ "Om våra åsikter får framgång visar det att vi har rätt! Men om våra åsikter möter motstånd visar det också att vi har rätt! Vi har nämligen alltid rätt! Det är en utgångspunkt vi har!"

2893/ Fattigpensionären som fick skattehöjning, istället för utlovad skattesänkning, blev först förvånad, sedan förbannad, men däremot aldrig förtjust. ( Signaturen: "Grinig gubbjävel")

2894/  - Med strukturresonemang kan man bevisa vad som helst!
           - Visserligen utan att övertyga?
           - Men ändå!

2895/ Många som sjunger tror att stor skrikighet är samma sak som stor inlevelse. Det finns såna som inte ens kan sjunga "Stilla natt" utan att vråla. Förmodligen såna som skolkade från den egentligen obligatoriska kursen: "Effektivkurs i understatement för blivande sångartister".

2896/ Har väl aldrig trott att jag skulle trivas särskilt bra i krig? Fast det är klart, om man blir så trött, desperat, och hungrig, att man inte ens orkar vara rädd, skulle man kanske fungera riktigt bra? Vad vet man,  man kanske till och med skulle få lite medaljskrot när man väl kommit igång med krigeriet?

2897/ Alla utopier är tankelekar. Alltså lekar. Så hur vidrigt dystoperna än härjar, vet man hela tiden att det bara är påhitt. Att det bara är på skoj. Lek. Och att det, hur som helst, aldrig kommer att bli just så där. Så hur mycket elände dystoperna än drar ihop förblir läsaren hur lugn som helst, tankelekar är inget att vara rädd för, det är fördelen med dom.

2898/ Att redan i förväg förstå vad som senare kanske kommer att kunna uppfattas som "oönskat" är nog för mycket för en man.

2899/ - Men som vanligt vill jag veta exakt vad det är du vill förbjuda! Är, till exempel: STOPPA ALLA SKAMLIGA FÖRSLAG! ett bra förslag?

2900/ (UNT 20/1 -2018) "Graffitin är en kraft som ifrågasätter rätten till det offentliga utrymmet."
     Helt rätt. Och jag ifrågasätter glatt klottrarens rätt att klottra på  annan plats än i sitt eget utrymme.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar