onsdag 21 februari 2018

2856/ Alla Journalister sa att Trump aldrig skulle kunna bli president. Men Alla Journalister fick fel. Och Trump hade alltså helt rätt när han sa att man aldrig skulle lita på journalister. Inte undra på att Alla Journalister blev jättearga på Trump. Det är roligare att få rätt, det tycker nästan Alla.

2857/ Men att vara praktisk är kanske inte att vara kreativ? En praktisk person brukar väl nöja sig med att lösa gamla problem med gamla metoder? Vilket förstås är mest praktiskt. För en praktisk person finns det egentligen ingen anledning att hitta på något nytt. Det räcker bra att vara praktisk. Men en verkligt kreativ person kan däremot ibland vara en riktig hejare på att hitta på nya, och påfallande opraktiska, metoder.

2858/ Förr trodde man att barn aldrig ljög, men nu vet alla att det är kvinnor som aldrig ljuger.

2859/  "-68"?  -Det var tider det! Och klart man var självbelåten till tusen när man visste allt! Man visste hur det var, hur det hade varit, och hur det skulle bli!  Och man hade bevis! Det vill säga, man hade citat! Man hade citat från Marx, Lenin, och inte minst Mao! Och man visste att citat och bevis var samma sak, om citaten kom från Marx, Lenin, och inte minst Mao! Det var Den Stora Självbelåtenhetens Tid! Det var en trevlig tid. Det var det verkligen. Trevligt värre. Undrar om "-68" tänker komma tillbaka? Och undrar vad han då kommer att kalla sig?

2860/ Fast efter ett totalt meningslöst och händelselöst liv drabbades han i alla fall av sjukdom, åldrande och död.
     "Roligt att det äntligen händer något!"
     Sa han, och dog med ett belåtet leende tvärs över hela kudden.

2861/ Sanningen är ofta den snabbaste undanflykten.

2862/ Att en regering är dålig bevisar aldrig att oppositionen är bra.

2863/  - Metoo? Äntligen lättillgänglig och politiskt korrekt pornografi för alla oss rätt-tänkare!
Och plus en massa kittlande kändiseri! Kan det bli bättre?

2864/ När frihetshjälten fick makten försvann friheten helt. Och Många vart som snopna. För Många hade inte ens fattat att frihet och hjältar är en farlig kombination. Friheten trivs bäst bland fegisar, och fegisar ställer sällan till med  bråk i onödan.

2865/ Lättskrämd var han verkligen inte. Han oroade sig inte för att nazisterna skulle vara ett  politiskt hot. Och inte trodde han på ryssen heller som ett militärt hot. Och klimathotet avfärdade han elegant: "Det finns inget dåligt väder, det finns bara dåliga kläder!"
       Och eftersom han bott ihop med atombomben i hela sitt liv brydde han sig inte ett dugg.
       Nä, särskilt lättskrämd var han inte.
       Han var bara rädd för en enda sak, sa han, men eftersom han aldrig sa vilken sak han var rädd för kan det knappast ha varit något viktigt, trodde man efteråt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar