onsdag 23 mars 2011

66/ Om arbetet är livets mening är industriroboten den perfekta  människan.

67/ Dom plockar bitar här och där ur Bibeln och påstår sig sen ha hittat KÄRNAN i kristendomen. Och denna KÄRNA visar sig dessutom alltid stämma perfekt med deras egna åsikter. (Grattis.) Men, varför denna bängliga omväg över Bibeln? Det vore väl enklare och hederligare att hitta på helt egna religioner.

68/ Vår? Visst. Men hur man hatade is och snö i Lule! Hela familjen angrep ursinnigt snöhögarna för att allt skulle smälta tidigare! Men det var då sannerligen inte i  mars utan i april-maj.
      Och "majbrasan"  (= Sista april!) tändes alltid ute på isen. Ljust, men kallt om fötterna. Ett ganska långt land på det hela taget. Men om man inte bott i Lule vet man det inte, det är bara rykten.

69/ Elvis saknade utstrålning. Eller karisma. Eller båda. När han gick i skolan. Då hette han visserligen  Elvis, men  var inte ELVIS.En total nolla. Ingen la märke till Elvis. Hans karisma/utstrålning kom senare och fanns egentligen bara på scenen. Inte så "bara", det är där den ska finnas.
      Och Greta Garbo var GARBO bara på filmduken. Och båda var i privatlivet tämligen tråkiga personer.Men Greta insåg det och klarade sig bra genom att hålla sig undan.
     Elvis isolerade sig också , men trodde att han alltid var ELVIS.Det var han naturligtvis inte alls. När folk börjar tro att dom är Elvis kan det bara sluta illa, och det gjorde det, mycket riktigt, det är roligt när man får rätt.
     Men tänk om Elvis aldrig hade blivit ELVIS? Bara en lågutbildad nolla, och sydstatare därtill? Hade han blivit lyckligare  då?
      - Knappast.
      - Men hade han kanske blivit äldre?
      - Aningen äldre.


70/ - Livets mening? Det var länge sen man hörde surr om livets mening, han har inte låtit något på länge, undrar hur han har det nuförtiden?
     - Han vart löst för bra många år sen!
     - Det har jag missat, jag har jobbat som en galning.
     - Då har du gjort helt rätt. Livets mening visade sig vara att samla pensionspoäng.
     - Aha!
     - Ju fler pensionspoäng, desto större mening med ditt liv.
     - Och dessutom lätt att fatta för alla.
     - Jajamen, så nog har det gått framåt sen stenåldern.
      - Att det har.
     .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar