onsdag 26 juli 2023

 6664/

Det är dumt att diskriminera slödder. Det enda som kommer att hända är att slöddret slöddrar ännu mera. Fast det finns förstås såna som är väl värda att diskriminera. Så visst kliar det ibland i förbudsfingrarna, visst gör det, fast låt bli ändå, låt det klia på bara bäst det vill i lugn och ro.


6665/

Har väl aldrig trott att jag varit romanförfattare. Fast ändå försökt. Och att jag varit poet har jag då definitivt aldrig trott. Eller ens försökt. Men, vad vet man? Om något, eller ens om sig själv? Kanske dags försöka? Man kan lära sig en hel del av att misslyckas rejält.


6666/

Livet måste vara värt besväret / Måste och måste / Men det är en trevlig tanke / Som nu då /Lagom till midsommar fick han tillbaka LUSTEN /  Den viktiga LUSTEN / Lusten att göra saker / Och lusten att tycka att det är roligt att göra saker / Och inte bara lusten utan också den minst lika viktiga lättheten / Lättheten som behövs som bäst när livet är som tyngst / Kort sagt / Livet blev åter värt besväret /Och livet bör vara värt besväret / Det säger ju alla / Som har något att säga.


6667/

Tycker inte alls att "Forskarna talar klarspråk" / Jag tycker att forskarna säger samma sak som alla andra när det gäller Vad Bör Göras / Det blir det gamla vanliga / Det blir: De Tre Ständigt Tjatade: Bil, flyg och kött / Har ni hört det förut/ Och exakt vad är det forskarna vill förbjuda? /För i grunden handlar det alltid om förbud / Men exakt vilka förbud? / Här är forskarnas klarspråk oklart till tusen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar