söndag 30 juli 2023

 Kring Bing (3)

Och spritförbudet satte sannerligen sprutt på nöjes- och gangsterlivet / Och efter några traditionellt vilda ungdomsår var det dags för Bing att stadga sig, bilda familj, sköta sin karriär och sina pengar och som god katolik aga sina barn för deras eget bästa.

Snyftsånger, visst, men det fanns också en jazzigare Bing som spelade in med Bix, Duke, Armstrong, Louis Jordan, Lionel Hampton, Mills Brothers, Ella F, och så vidare.

Men! Man får inte glömma RADION! (fast det får man förstås)/ RADION var det stora mediet på trettio- och fyrtiotalen/ Och Bings radioshow hade sådär femtio miljoner lyssnare/ Och det är ju ganska många.

Och så blev det julafton / Och så blev det "White Christmas" / Världens värsta, eller möjligtvis mesta skiva / Såld i hur många exemplar som helst/ Man kan icke räkna dem alla som tur är / En helt vanlig filmelodi från 1942 / Det var ingenting särskilt med den / Men den råkade komma när en massa käcka amerikanska pojkar befann sig utomlands i krig, så den fastnade betydligt bättre än man trott / Krig föder knappast några ädla känslor  / Men ibland sentimentala sådana / Och sedan den dagen säljs skivan obevekligt jul efter jul / Efter jul / Den har för evigt klibbat sig fast vid julen / Men vad vet vi människor om evigheten / Vi vet det vi behöver veta/ Och en norrbottning vet dessutom att gröna jular är liksom mysigare än vita / Det där vita har man sett förr / Och det var då ingenting att se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar