tisdag 28 maj 2013

309/ "Den som sover bäst vinner mest!" Huru ofta hör man icke detta. Han var europamästare i Sömn med Vila och Avslappning i många år innan östeuropéerna tog över helt.

310/ Man ska vara lagom kvick. Att först efteråt komma på dräpande repliker är bara bra. Det är inte alla som uppskattar att bli dräpta, inte ens med ord. Och då kan dom ge igen. Och då kan man komma att ångra sina kvicka och dräpande repliker. Den klokaste formen av kvickhet är långsam till tusen, det vill säga, först ska du räkna tyst till tusen, sen ska du klippa till med en dräpande kvickhet.

311/ När föräldrarna försvann blev sikten friare framåt. Föräldrafritt för evigt.

312/ Alva Myrdal: Tantighetens och tråkighetens triumf. Och lika populär som Doris Day. Det var tider det. Men det brukar det ju vara.

313/ "Ni ska inte äta så mycket pojkar, ni blir bara mätta!"
Jo. Om man inte förstår sig på totalt meningslösa repliker förstår man sig inte på meningslösheten, och om man inte förstår sig på meningslösheten, förstår man sig inte på mycket.

314/ Han var en drivande person (att han var) men drev han med andra (en del vart iallafall som förbannade) eller drev han med sig själv (svår fråga) han drev i varje fall inte med strömmen (det skulle man ha märkt).

315/ Jag har funderat förgäves. Men jag har funderat bra.

316/ Alla medelmåttor som inte höll måttet. Kunde bara sluta med kollektiv pyspunka: Sssss.

317/ Vallhundar föredrar fårskockar framför civilkurage. Och det finns fler vallhundar här i landet än man hittills vetat om visar en ny undersökning.

318/ Först i mogen ålder kan man uppskatta att vara barnsligt kär.
     - Men då är det så dags.
     - Ja det var ju det jag sa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar