måndag 20 maj 2013

257/ Utbränd? Är inte det att ta i. Urless räcker mer än väl.

258/ Bandy? Som ishockey. Fast ännu tråkigare, vilket anses vara ännu finare.

259/ Men på sätt och vis hade hon rätt: "We are not amused!"
     Att vara road är viktigast av allt. Om man inte är road är man död. Eller på god väg att bli.

260/ Det är först när man blir förvånad över att man är frisk man fattar att man varit sjuk.

261/ Man blir lugn av att läsa historia. Tänk vad dom jagade upp sig förr. För tullar! För ATP! För Fan och hans mormor! Och slutsatsen idag: Man kan lika gärna ta det lugnt. Och det redan idag. Man kan lika gärna ligga ett steg före. Man lär sig lugn av historien, och ju virrigare historien var förr desto lugnare bör man bli idag.

262/ Jag blir ofta förvånad över att jag inte är ett nervvrak. Men tänk om jag är ett nervvrak? Men ett nervvrak i så dåligt skick att jag inte ens fattar att jag är ett nervvrak?
     Då är det illa. Då står det illa till. Då får man tänka om, och det illa kvickt.

263/ Och världen blir hela tiden bara bättre och bättre. Bara meningslösheten står kvar och stampar på samma fläck. Låt han stampa. Kan inte göra någon större skada. Blir i alla fall inte värre. Det duger bra.

264/ Det är snarare tvärtom: Det har aldrig funnits någon mindre åldersfixerad tid än vår. Idag kan alla i alla åldrar hålla på med allt utan att behöva bry sig ett dugg om vad som förr ansågs vara passande.

265/ "Tio små negerpojkar"? Den boken finns inte längre. Den titeln är utrotad. Fördomar bekämpas bäst genom förbud. Förbud är bättre än debatt. Förbud visar vem som har makten, förbud visar vem det är som bestämmer, förbud är bästa sättet att demonstrera tolerans i ett mångkulturellt samhälle. Ju fler förbud, desto tolerantare samhälle, annars skulle vem som helst kunna tro att han hade lika stor rätt till språket, men så lätt ska han inte slippa undan, kläm åt han så han lär sig veta hut och blir som folk, annars ska han få se på lite av varje, han ska inte tro att han är nåt. Det är inget fel på historieförfalskning, det avgörande är vem som förfalskar vad och varför.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar