fredag 24 maj 2013

293/ Klart att man märker att man blivit aningen äldre. Men kan inte det bero på att man faktiskt har blivit äldre? Alltså en helt naturlig förklaring? Man behöver väl inte ta till metafysik, eller nå?

294/ "Pensionärspusslet"? Det som gör pensionärspusslet så svårt att lägga är att det finns två bitar som man inte vill lägga: Sjukdomsbiten och dödsbiten. Men båda bitarna behövs för att pusslet ska bli fullbordat. "Behåll din bit!" - jo, men lägg den på sin plats, inge slams.

295/ Han föredrog att lösa problem framför att förvärra problem. Han ansågs vara rätt extrem.

296/ Han var en bra älskare. Men bara när han hade en bra älskarinna. Han tyckte det räckte bra.

297/ "Arbetets mening"? Det vet väl alla: Att skapa en plats att pladdra på.

298/ Borde vara irriterad. Men var snarast road. Tur att livet inte alltid är som det borde vara.

299/ Han hade en uppväxt som var lite väl bra. Han fick alltså med sig en viss naivitet som gjorde att han blev handikappad när han stötte ihop med elaka eller galna människor. Ibland trodde han inte sina öron. Eller ens ögon. Han borde förstås ha fattat långt tidigare. Men han föredrog att behålla sin naivitet. Att bli lurad är inte hela världen. Det kan vara trevligare att vara naiv än att alltid behöva vara misstänksam. Att ständigt vara misstänksam sliter på kroppen. Man kan få problem med njurarna. Och med grannarna. Man ska vara lite lagom korkad, det är en svår avvägning det där, men det är lika för alla, och det är lika dålig tröst som vanligt.

300/ Men! Arbetsplatsen hade en "mobbningsgrupp!" Och den var flitig värre! Och den var originell till tusen! Den var inte mot mobbning, som alla de andra grupperna, den var FÖR! Man gjorde vad man kunde för att förstärka mobbningens ställning på arbetsplatsen! Man ville inte veta av några halvmesyrer! Och man var framgångsrik värre! Man mobbade och stod i så att det stod härliga till! Det kom folk från hela landet för att studera och lära! Och det kom en grupp från Japan! Och längre än så kan man inte komma.

301/ Författeri är förädlat älteri. Men man är inte slav under sitt älteri. Man väljer, man bestämmer, man ältar och står i.
     Och det är inget fel på att älta. Att älta är nödvändigt. Ett gott ältande är den bästa huvudkudden, men många kompletterar ändå med vanlig kudde för att vara på den säkra sidan. Den som inte ältar har inte fattat ett dyft, utan ältande stannar Sverige, men än är det ingen fara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar