torsdag 4 augusti 2022

 6390/

Alla våra klämmiga klimatmål / Men för många länder och för mycket folk gör att klimatmålen aldrig kommer att kunna uppfyllas / Vad kommer då att hända? / Det enda som då kommer att hända är att det uppställs nya klimatmål / Som sen i sin tur inte kommer att kunna uppfyllas / Och så vidare / Det är väl inget vidare / Det är väl inte så bra / Men man kan lika gärna spänna av / Att oja sig är det sämsta man kan göra / Att oja sig över sig själv/ Eller att oja sig över andra gör ingen större nytta / Och gör definitivt ingen gladare.


6391/

Hans veliga, virriga, och vänliga ambivalens / Skulle han satsa på det Fiiina? / Det vill säga Kungen & Högern / Eller skulle han satsa på Det Folkliga? / Som kanske var lokalt mera gångbart / Han valde att satsa på båda / Han var ambitiös värre /Fast ibland gick det förstås inte riktigt ihop / Men lite får man  tåla om man vill vara ambivalent till tusen.


6392/

Ibland får man en låt i huvudet / Som man sen inte blir av med /  Men ibland blir det en bra låt / Som nu då: "Don't let it bother you" / Från filmen "The gay divorcee" / Från 1934 / Där "gay" förstås bara betyder gay / Bra låt för att underlätta livsbördan / Eller på norrbottniska: "Bry dig int!" / Som ibland är ett positivt budskap / Allt som verkar vara så viktigt är inte så viktigt / Som tur är / Och vem spred gladast och mest denna positiva låt på trettiotalet? / Fats Waller förstås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar