onsdag 16 september 2020

VET ALLA DET?

3655/

Islam är en religion. Inte en folkgrupp. Vet alla det? Och vet alla att det är fullt lagligt att kritisera och även häda religioner i Sverige? Och vill alla veta det?

För troende är Koranen en helig bok. För icke-troende är Koranen bara en bok. Och den som inte förstår skillnaden är förmodligen troende.

Och vet alla att det bränns massor med böcker varje år i Sverige? Massor med böcker går upp i rök, besök en second-hand-butik eller en återvinningscentral om du inte tror mig.

Det ryker böcker så det står härliga till!  Och det bränns Biblar till förbannelse i det här landet utan att man bryr sig ett dugg, eftersom Biblar sällan är särskilt värdefulla utanför den trängre familjekretsen. Vet alla det?

Att Koranen än så länge är uppeldningsunderrepresenterad beror förstås på att det finns färre Koraner än Biblar i de svenska hemmen. Hur det blir med den saken i framtiden vet Ingen. Men Ingen brukar ju aldrig veta något om framtiden, vet alla det?

Så om man väljer att bli kränkt över att andra bränner sina egna böcker är man korkad.  För man väljer förstås alltid själv om man vill vara kränkt eller inte.

Kränkheten kommer nämligen inte som en gåva från Gud, vet alla det?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar