onsdag 7 mars 2018

2919/ "Skönt hä finns resebilagor så man slipper resa schälw!"

2920/ Ibland är det helt nödvändigt att lyssna på King Oliver. Om man inte förstår det, så förstår man det nog inte.

2921/  (Variant? Jag läser aldrig igenom!) Om man levt i 73 år utan att göra dumheter är man nog inte riktigt klok.

2922/ Finns det verkligen bevis för den vanliga åsikten att en fördom alltid leder till två?

2923/  "Om ja måst välja mellan Martin Luther och Martin Ljung, brukar ja nästan alltid välja Martin Ljung, om det inte är hälg på gång eller liknande!"

2924/ Tyvärr är jag van vid att leva i ovisshet. En evinnerlig väntan på otrevliga besked. På att det ska dimpa ner otrevliga kuvert. Men det kanske bara var bra? Det kanske var bra träning för LIVET?  Som ju kom sen? Bra att slippa bli utsatt för besvärande uppskattning? Som sen bara skulle leda till höga löne-och-livs-anspråk?

2925/  Att rösta på socialdemokraterna, men inte vara socialdemokrat. Att bo i Uppsala, men inte vara uppsalabo. Att inte låsa sig i onödan.

2926/ Monica Zetterlund-filmen: Uselt manus, skrivet av en som inte kan tiden eller musiken. Förvanskad för att passa in i tvångströjan: "Stackars artist som super och står i, och till råga på köpet måste missköta sin familj!"  Ja, ujujuj, har ni hört den förut.

2927/ Jo, jag vet att jag klarar av krissituationer ganska bra, men jag tycker ändå ganska illa om krissituationer.

2928/ Ibland är det väldigt ansträngande att försöka ta det lugnt.

2929/ "Jomen, det är ju en helt annan sak! Vår bubbla är en väldigt snäll bubbla!"

2930/ Jag är inte intresserad av andras matvanor. Det är vegetarianernas tröttsamma sätt att tillaga sina åsikter som jag har svårt för. "Ät - och håll käft!" som det står i Bibeln, eller om det var i någon annan bok, det finns så många böcker.

2931/  FRIHETSSYMBOLER?
Slöja, burka, konstiga klutar? Jo. Det här med "frihetssymboler" är bängligt värre. Är verkligen bilen en "frihetssymbol"? Alltid. överallt, och för alla? Den enes frihet är den andras luftförorening? Och friheten att bära vapen? Och svenska försvaret, som själv påstår att han är till för att försvara vår frihet? Snällt av han, men? Kostar han inte mest en massa pengar? Och till och med Berlin-muren påstods vara en "frihetssymbol".  Av vissa. För vissa. Alltid frihet bara för vissa. "Den enes frihet är den andres fängelse" som det så dystert heter.
     Slutsats: Att duvjävlar är en passande frihetssymbol. "Luftens råttor" påvisar på ett perfekt sätt hur bängligt det är med frihet, med frihetssymboler, och framförallt med duvjävlar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar