fredag 15 juli 2016

2369/ Om man verkligen vill utrota ordet "neger" måste man bränna väldigt många böcker.


2370/ "Om man inte hade haft yrseln hade man varit helt ensam!"


2371/ Det är inte vegetarianernas matvanor som irriterar utan deras anspråk på att vara klokare och godare.


2372/ Även en dumskalle har rätt till en åsikt. Däremot har en dumskalle ingen rätt till respekt för sin dumma åsikt. Till sin stora förvåning. Alla sa han var dubbeldum redan från början, och så var det nog.


2373/ Jo. Som sagt: "En ÖB som är sjukskriven i fred kommer förmodligen att bli död i krig."
     Himla tur då att det faktiskt inte finns någon som på fullt allvar tror på krig. Inte ens ÖB, vars hela jobb egentligen går ut på att låtsas tro på krig.


2374/ "Hellre en för tjock kvinna, än en för smal!" Ansåg han. Som alla andra män. Som alla riktiga män. Och som alla riktiga kvinnor. Tvånget att vara smal är lika obefintligt som tvånget att äta kex.


2375/ Men om man hela tiden varit bibliotekarie? Då hade ingenting idag varit kvar av allt man arbetat med. Och ingenting är inte mycket att komma med, när man väl är borta. (Varför heter det "väl"?) Nu finns i alla fall fler formuleringar kvar än som ryms på en ordinär gravsten. Många är nöjda med mindre. Nå. Nöjda är dom inte. Men dom får nöja sig.


2376/ Rökarnas självklara rätt att röka är inte längre självklar. Men dansfanatikernas rätt att störa andras samtal med enfaldig dansmusik lever segt kvar.


2377/ Frankensteins monster agerade oklokt. Han skulle ha gjort sig en förmögenhet i en dåtida freak show. Och fått massor med, visserligen konstiga men dock, kompisar. Men många monster förstår inte sitt eget bästa, det är väl nackdelen med att vara monster.


2378/ All debatt handlar om människor, och all politik handlar om pengar. Att påpeka detta är alltså helt poänglöst.


2379/ En smart regissör gör alltid filmer som är för långa. Och sen skyller han på filmbolaget som "stympat" ett mästerverk. Men varför skulle en dålig film bli bättre av att bli längre? Tänk att det finns såna som går på såna dumheter, men det vill jag helst inte tänka på.


2380/ Madame Bovary? Skulle alltid varit missnöjd. Skulle alltid jämfört sig fel. Skulle alltid önskat sig mer. Men missnöjda personer är så tråkiga att det lätt smittar av sig på romanerna. Man blir som less på dom. Båda två.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar