onsdag 11 maj 2011

116/ När man börjar hänga upp ikoner är det dags att ta ner skylten.

117/ - När är det då lämpligt att dö?
        - När dubbelnamnen kommit tillbaka. Då Stig-Björn, Ulla-Britt, Kjell-Arne och Ann- Louise börjar befolka daghemmen. Då, men först då, är det dags för oss att dö.Då är allt fullbordat.

118/ Idag exploderade termometern. Verkar nästan som om vintern är slut. Han klarade bara av 45 +. Termometrarna var bättre förr, jag kommer ihåg dom kalla krigsvintrarna, fast det gör jag inte alls, det är väl bara en myt som allt annat,det var säkert jättevarmt i smyg, och bananer fanns det gott om,hur kunde hon annars dansa i den där kjolen, och det där med gengas, nä, man går inte på vad som helst, och vi som var med, och upplevde kriget, vi upplevde i själva verket inget annat än Farbror Sven och farbror Sven Hedin, det var på den tiden då alla farbröder hette Sven och alla tanter Ulla.

119/ BIN LADIN: Redan Frank James påpekade att "Det bästa gömstället för en man med pengar är en stad." Det där med att bo i grottor är rena rama medeltiden, Frank James var klokare än brodern Jesse.
     Jesse blev skjuten i ryggen, men Frank blev försäljare. Frank sålde det mest lönsamma: Berättelser om brott. Och Frank levde ruskigt länge och blev rik på kuppen, precis som dagens däckarförfattare i alla länder, förgrena eder. Ty varför bängla med att begå brott när det är betydligt lönsammare att skriva om brottslingar. "Bättre grunda en bank än att råna en bank!" sa Brecht, eller om det var hans brorsa som sa.

120/ En sekulär stat är en stat där Gud aldrig går att använda som  argument. Inte för något, inte för någon. Och heliga texter ska vi inte ens tala om, det går ändå inte, det finns inga, och därför måste man tiga, måste och måste, det finns inga måsten, Gud skapade ingen måsta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar