onsdag 27 april 2011

106/ RÖAKOSCHE. Det riktiga Röda Korset.
      Visst var Westerbergs lön onödigt hög, visst.Inte behövde han pengarna och klyftan till tusentals oavlönade frivilligarbetare blev pinsamt stor.
     Men Röda Korsets huvudproblem är ledningen som identifierat sig med direktörer, rika, kända och kungliga, då kan det bara sluta illa för en ideell organisation. Ledningen har identifierat sig uppåt istället för nedåt.
      Och när det då dök upp en fifflare som såg ut att vara helt rätt gick allt snett. Ledningen lyckades inte lokalisera en fifflare i de egna "fina" leden, för när man väl har identifierat sig fel lever man farligt.
       Röda Korset ska inte mingla med makten och rikedomen. Fast alla får förstås betala medlemsavgift, men det är inte dessa "fina" grupper som är Röda Korset. Det är tusen och åter tusen oavlönade frivilligarbetare som är det riktiga Röda Korset.
      Ledningen framstår alltså som en skock lättlurade dumskallar, ska alltså ledningen avgå?
      Nä, vad skulle det vara bra för, det är bättre att försöka förbättra sig än att avgå.
      Avgå kan vilken klantskalle som helst och det brukar bara betyda att det tillträder ännu en klantskalle, då är det bättre behålla den klantskalle som just, kanske, har lärt sig en läxa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar