torsdag 29 augusti 2019

MÅNGTOLERANT

3217/

- Muhammed? Få se nu? En liten kille? Med mustasch? Som jobbade på posten?
- Precis! Fast nu har han rakat bort mustaschen. Och det finns väl inga kvar längre som jobbar på posten heller, eftersom breven slutat gå?
- Tiden går.
- Att han gör.
Alltid rysligt spännande med nya fräscha religioner. Och den här Islam kunde kanske vara något? När man nu blivit  less på ärkebiskopinnan som jämt var på TV?
- Islam? Det är väl den där nya turkiska restaurangen?
- Precis! Fast inte är den väl turkisk, är den inte snarare asurisk?
- Asurisk? Gärna för mig, bara maten är bra.
Men man får aldrig peka finger åt andras religioner. Hur fåniga man än anser dessa religioner vara.
Det kallas tolerans.
- Tolerans? Är inte det en tandkräm? Mot ilningar, vallningar, och gula tänder?
- Precis!
Tolerans är att påstå att alla religioner är precis lika bra. Även om dom inte alls är det. Och förstås också att påstå att alla politiska åskådningar är precis lika bra.
- Precis vad jag tycker! Och jämlikhet är nog bland det bästa man kan köpa i det här landet.
- Fast många säger jämställdhet är ännu bättre? Fast då handlar det ofta om kvinnor, eller om såna som är aningen yngre.
Men förr ansåg man att tolerans var att låta alla tycka och tro precis vad som helst. Hur dumt det än var. Och det var det ofta. Men hela tiden hade man fulla rättigheter att kritisera och håna allt dumt tyckande och troende.
     Fast, det där var bara fördomar, bestämde man sen. Och samtidigt bestämde man att fördomar inte var så bara. Och man bestämde att alla fördomar skulle skoningslöst bekämpas, varthelst de stack upp sina fula trynen.. Bekämpas med alla tänkbara medel, och två till! Och så var det bara börja bekämpa:
     "Präcis! Klat födomar ska bekämpas! Så fort ja får syn på en som ser födomsfull ut går jag rakt på han och sopar till! Födomar ska bekämpas! Med alla medel! Så snart jag hör nån säga att Muhammed var dum i huvet, och pedofil, och hade ful mustasch, och inte kunde skilja ett brev från ett paket, klipper jag till på direkten! Plosch bara! Ingen har rätt ha såna åsikter i vårt mångtoleranta samhälle! Pang säger det, och så ligger den där födomsfulla jäveln och sprattlar på asfalten! Ingen har bett han springa omkring på stan och sprida födomar och dålig andedräkt! Booom krasch bara, och sen tar det nog ett bra tag tills han törs knata omkring igen och spy födomar på folk! Dä så dom ska tas! Våld är det enda som hjälper i längden mot födomar! Våld är enda sättet att tvinga fram ett fullfjädrat mångtolerant samhälle! Men när vi sen väl  har utrotat varenda födomsfull jävla kackerlacka, då! Då kommer vi fan-i-mig att ha totat till ett samhälle som är lyckligt värre! Och inte en jävel kommer att våga öppna munnen utan att först ha fått tillstånd uppifrån! Och då! Då har vi äntligen fått fram ett mångtolerant samhälle! Ett samhälle som gör klokt i att vara lyckligt till tusen! För annars smäller det!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar