onsdag 3 oktober 2018

VART TOG DEN STORA STYGGA RYSSEN VÄGEN?

2957/

Före valet var det mycket prat om rysk påverkan. Men efter valet blev det väldigt tyst om detta. Och Svenska Folket lyckades helt på egen hand röra till sitt riksdagsval. Och två till.
     Allt prat om rysk påverkan visade sig alltså vara Fake News. Eller "schwammel" som det heter på svenska, eller i varje fall på norrländska.
     Och att ständigt ropa "RYSSEN KOMMER!" är kanske inte någon riktigt bra idé? Även om ropen kanske kan ge mer pengar till det så kallade försvaret? Och kanske till och med kan fixa in oss i NATO? För övrigt knappast någon bra idé, när nu Trump sitter vid NATO-knappen och trycker.
     Också märkligt att det här med manipulation och påverkan alltid påstås gälla Dom Andra? Dom Dumma, Dom Elaka, och dom-som-röstar-på-fel-parti?
     Men alla rätt-tänkande anser sig själva vara opåverkbara. Men är förstås lika manipulerbara som sina politiska motståndare. Fast med andra åsikter, från andra avsändare. Folkföraktet här är inte ens dolt.
    Men jag tror man ska ligga lite lågt med att ständigt anklaga Dom Andra för att vara dumma, fula och elaka. Då är chansen/risken större att man själv kan framstå som klok, vacker och snäll. Prova själv.
    "RYSSEN KOMMER OCH TÄNKER TÄMLIGEN SNART ANGRIPA GOTLAND!"
     Jaja. Finns det inte redan konspirationsteorier så det räcker? Och blir över? Och konspirationsteorier blir inte bättre av att gälla Stora Stygga Ryssen.
    Så frågan kvarstår: "Vart tog den stora stygga ryssen vägen?"
    Som Uppsalas nationalskald Owe Thörnqvist skrev. Nästan. Och redan 1960. Fast: "Vart tog den lilla stygga loppan vägen?"
     Förstås en helt annan fråga.
     Fast med samma svar: "Ingen som vet, ingen som vet!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar