onsdag 4 september 2013

977/ Kan man läsa på distans, kan man leva på distans.

978/ Bästa sättet att känna sig riktigt, riktigt manlig är att köpa en bult som är minst femton centimeter lång.

979/ En bild säger mer än två bilder.

980/  Ge dig, livet kommer ändå aldrig att bli trådlöst.

981/  Det Svenska Däckarundret är bästa beviset för att 50 000 000 Elvis fans mycket väl kan vara vrång.

982/ Kan man avskaffa Djävulen, kan man avskaffa ålderdomen. Och Djävulen avskaffades redan 1909. Samma år som Storstrejken för övrigt, och då måste det finnas ett samband.
     - Varför det?
     - Jag tycker det är som trevligt med samband.

983/  Clowner är inte roliga. Och gycklare och narrar ska vi bara inte tala om. Fast narrarna och gycklarna hade i alla fall vett att dö ut. Clownerna får vi däremot dras med, och därför drar jag här en repris: Den som hatar clowner kan inte helt sakna humor.

984/  Gud skapade, som bekant, ingen brådska. Och ingen bil, ingen kanelbulle, och ingen blogg. Och ingen båt, bortsett från Arken då, men där var det Noa som spikade. Ingen buss, ingen betygsskala, och ingen betydelseförskjutning. Ja. Det blir en hel del han inte skapade, bara på bokstaven B, när man börjar tänka efter. Men uppfinnare har det ofta kämpigt i början. Ingen tror på dom, och dom får slita hund nå så in i spisen. Och dom är så fattiga att dom knappt har råd gifta sig. Mat och dryck är det också dåligt med, men frun tror ju på hans projekt, så han sliter vidare, och i slutet av filmen har han äntligen lyckats! Och nu är han jättevärldsberömd tvärs över hela USA, men då har han tyvärr blivit lomhörd, halvblind, och, värst av allt, sminkat gråhårig. Men i längden lönar det sig ändå att skapa och stå i. Det är det glada budskap man bär hem från bion, tänk positivt och jobba på så kanske dom gör en film om ditt liv om femtio år, vi får se.

985/ Det svenska tryggeri-systemet har en inbyggd olikhet som heter INKOMSTBORTFALLSPRINCIPEN. Fult, men passande, namn på ett fult system. Fast förr sa man:
"Den som haver, honom skall varda givet." Men ingen ville höra på det örat, så man döpte om rubbet till INKOMSTBORTFALLSPRINCIPEN, för att ingen skulle fatta eländet, och si! Alla fröjdade sig så det stod härliga till, och där är vi nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar