söndag 1 september 2013

941/ Han tyckte det var väldigt konstigt att jag inte hade något körkort. Men om han själv saknat körkort hade han levt än idag. Körkort är farliga saker.

942/ Hon hade en väldig simultankapacitet: Hon kunde vanvårda fem barn, samtidigt som hon söp, rökte, var hysterisk, bakade, och gick in i väggen.

943/  Alla säger att Jeppe är hemlös. Och alla vet, mycket väl, varför Jeppe är hemlös. Men det anses vara mycket elakt att i detalj ange varför just den där jeppen är hemlös.

944/ När han representerar går det bra. Men när han bara ska vara sig själv går det alltid åt hellwitti.

945/ Att samtidigt vara ordblind och urdum är en icke godkänd kombination. Så får det bara inte vara.

946/ Rånrisken anses vara ett argument mot kontanter. Men skulle man inte kunna se rånrisken som ett argument mot rånare?

947/ Förvånansvärt ofta: Om man bara tar det lugnt, och avvaktar ett tag, brukar trasiga saker laga sig själva. Ja. Ofta och ofta. Men i alla fall ibland.
     Och på precis samma sätt är det med oss människor! Om vi icke sjukskriva oss, bliva vi friska av oss själva med tiden! Men om vi istället städse låta sjukskriva oss, och därtill äta piller som om det vore sabbatsgodis, komma vi alla till slut att sänka oss neder uti den dystra grav varifrån alltför få återvänder.

948/ - Det är väl inte hela världen att vara arbetslös! Du kan väl skriva en dålig däckare, som alla andra!
        - Men hur många dåliga däckare behövs det egentligen i ett välfärdssamhälle?
        - Det vet bara en.
        - Vem?
        - Det vet inte jag. Men jag vet att marknaden aldrig blir mättad. Det dåliga däckarberget kommer alltid att växa. Du kan icke räkna dem alla. Men det behöver du inte heller. Och som tur är behöver du inte heller läsa dem alla.
        - Men vad ska jag göra då?
        - Du ska skriva. Landet ropar, ja rent av vrålar, efter ännu en dålig däckare. Där har du ditt arbete.
        - På trettitalet fick dom arbetslösa i alla fall bygga vägar. Dom visste inte hur bra dom hade det.
        - Visst var det bättre förr. Men det är ingen anledning att slamsa idag. Seså! Skriv nu en dålig däckare, och sluta krångla! Det finns seriemördare att ta av så det räcker åt alla!

949/ Om man inte i förväg bokar in kvalitetstid för att vara deprimerad, riskerar man att bli deprimerad, när man egentligen har viktigare saker för sig. Det gäller alltså att alltid ligga ett steg före depressionen. Det gäller helt enkelt att visa vem som bestämmer. Bäst är att boka in din framtida depression när du mår som allra bäst. Skjut aldrig upp att boka in framtida elände. Då kan du drabbas när det inte alls passar in i din agenda, och då kan din depression rent av störa din matsmältning.

950/ Man ska aldrig bråka med folk i onödan. Men det är inte alltid onödigt att bråka med folk.

951/ Han var så vis att man bara ville spy. Och anhängarna var värre ändå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar