fredag 20 december 2019

DET ÄR SYND OM SMÅFÅGLARNA PÅ VINTERN

3236/

Det är synd om såna som såväl fryser som svälter ihjäl och dessutom omkommer genom ohyggliga naturkatastrofer.
Det är synd om villaägarna som trots att dom ofta har ryggskott tvingas att skotta blötsnö på vintern.
Det är synd om såna som omkommer i blodiga och utdragna inbördeskrig fast dom egentligen i grunden är hur oskyldiga och snälla som helst.
Det är synd om hundägarna som måste plocka upp lite av varje efter sina dreglande och stinkande husodjur.
Det är synd om såna som växt upp i så vådligt splittrade familjer att dom varken vet ut eller in eller ens kan skilja på bu och bä.
Det är synd om alla som på heder och samvete tvingas att uppge sina inkomster vare sig dom haft några inkomster eller något samvete eller ej.
Det är synd om såna som drabbas av en nära anhörigs plötsliga och helt oväntade akuta död när dom dessutom råkar befinna sig ute på en dyr resa utomlands i solen och kanske till råga på köpet råkar vara delvis kraftigt berusade.
Det är synd om alla som motionsidrottar och därigenom ofta ser sig nödsakade att köpa nya dyra och lätta löparskor som i alltför många fall ändå inte alls är anpassade till det sviktande underlaget.
Det är synd om alla dom som har så konstiga namn att ingen ens vågar tilltala dom.
Det är synd om alla som hals över huvud blir tvungna att lämna sina hem utan att hinna få med sig något annat än sina fula gångkläder samt en dålig deckare av en känd svensk deckardrottning.
Det är synd om dom som redan i unga år fått sådan vidrig avsmak för allt vad intim sexuell samvaro i praktiken innebär att de sedan inte ens i vuxen ålder är kapabla att uppleva alla de sexuella njutningar som vi andra i sådan riklig mängd kan få skörda inte minst på fredagskvällen.
Det är synd om småfåglarna på vintern,
men i gengäld trallar småfåglarna desto gladare på sommaren,
eftersom naturen brukar jämna ut sig om man bara låter honom vara i fred för folk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar