torsdag 14 januari 2016

TEFLONTANT

1970/ - Granska makthavare! Visst! Men det kan väl ändå inte gälla en KVINNLIG ärkebiskop!? (Sa
journalisten förvånat, och fjäskade på.)
     Journalistfjäsket, som kulminerade i Almedalen, förvandlade makthavaren-ärkebiskopen till en teflontant. Som får säga vad som helst. Som aldrig får kritiseras. Som alltid ska beundras. Som aldrig får några besvärliga följdfrågor. Men som alltid får: fjäsk-fjäsk-fjäsk.
     Exempel: Det idiotiska valspråket. Som togs fram genom en bisarr citatteknik. Med en sådan citatteknik åtar jag mig gärna att "bevisa" vad som helst med bibelcitat. Det fanns sådär tusen-miljoner möjligheter till ett bättre valspråk, men valet blev det populära islamistiska mördarvrålet: GUD ÄR STÖRRE! (Större än vad? Större än två fotbollsplaner?)
Och uppmärksamheten riktades samtidigt mot en idiotisk bibeltext (Första Bästa Johannesbrevet!) som borde fått vila i frid. En text som påstår att det är Djävulen som styr här i världen. En text som för övrigt är en favorit för Jehovas Vittnen, som själva har denna konstiga världsbild.
     Och alla besvärande följdfrågor undanbads vänligt men bestämt. Och alla journalister lydde snällt: fjäsk-fjäsk-fjäsk.
     Och nyligen: Det löjeväckande påståendet att gamla testamentet (GT) skulle vara "främlingsvänligt".
     Att få journalister läst GT är en sak, men borde inte ärkebiskopen ha läst på? Ingår det inte i jobbet att hjälpligt kunna läsa sina egna heliga texter? (Jaså inte? Så, det var förr det?)
     GT är en extrem VI och DOM-samling. Det är just uppdelningen mellan VI och DOM som är själva huvudbudskapet i GT.
     Exempel: VI har fått Det Här Landet av Gud! (Men det var väl snällt av han!?)
     Men DOM då? Vilka DOM? Jaså, DOM! Du menar DOM som idag bebor Det Här Landet? DOM ska naturligtvis drivas bort!
Så att vi får plats! Fråga Gud själv! Han har lovat oss! Främlingar ska först drivas bort, sen slås ihjäl! Eller tvärtom, om du föredrar det! Men bort ska DOM!
     Alltså: Etnisk rensning, sanktionerad av en gud som idag skulle ha spärrats in och utsatts för hård tvångsmedicinering,
     Om man får detta till att vara "främlingsvänligt" är man inte riktigt klok. Eller okunnig. Eller tycker helt enkelt att det är trevligt att ljuga.
     Och när VI riktigt är på hugget utrotar VI naturligtvis DOM, inte bara till sista man som seden var, nej, VI mejar ner även kvinnor och barn. Och ibland får även husdjuren stryka med. Och så eldar VI upp resten. För säkerhets skull.
     Och Gud? Jaså han! Han har inga invändningar! Vad trodde du, är du religiös på nå vänster? Nej, han är inte den som är den, och han säger inte heller nej till ett mysigt människooffer till sin ära då och då.
     Gamla testamentets gud får vår tids diktatorer att framstå som mysputtar.
     Men det är klart, med ärkebiskopens märkliga citatteknik kan man säkert vaska fram några rader som inte är fullt så främlingsfientliga som huvudbudskapet i hundratals sidor: VI mot DOM!
     Men! Att försöka utnyttja gamla och grymma bibeltexter som argument i dagens migrationsdebatt är förstås i sig idiotiskt. Bibeln är inget argument. Gud är inget argument, och inte ens den där Jesus, som lär ha varit väldigt snäll på sin tid, är något argument. Inte för något, inte för någon.
     Journalisterna har helt enkelt inte skött sitt jobb, som är att kritiskt granska makthavare. Och varför har då journalisterna inte skött sitt jobb? Det vet vi alla, men en makthavare är en makthavare, och fjäsk är fjäsk, om än i jämställda doser. Och svammel är svammel, och detta gäller såväl ärkebiskopar, som tidningsbud, som journalister.
     Det är alltså journalisterna som har gett ärkebiskopen frikort, som har förvandlat en makthavare till en teflontant. Genom makthavarfjäsk. Genom att aldrig ställa besvärliga frågor.
    Och, för övrigt (men jag vet inte om det egentligen hör hit, men det gör det nog?) känner jag igen det här sättet att "argumentera" med hjälp av lösryckta citat från maoismens glättade glansdagar då ett Mao-citat alltid ansågs vara ett BEVIS. För den rätta tolkningen av den rätta läran.
     Det var tider det.
     Det var det verkligen.
     Hoppas verkligen att dessa tider aldrig kommer tillbaka.
     Men det har tydligen dessa tider gjort.
 
    
    
   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar