måndag 31 oktober 2011

241/ Blues är väldigt pedagogisk musik. Han tar om, och tar om.Jo, som jag sa nyss, fördelen med Blues är att han ältar.

242/ Tusen-miljoner religioner. Man kan icke räkna dem alla. Ännu mindre kan man tro på dem alla. Då bör det bli rättvist att inte tro på någon. Annars skulle alla andra bli sura. Och en sur religion är inte rolig. En genomsur religion är inte att leka med. Och såna som inte är att leka med är inget att ha.

243/  - Det vimlar av dåliga människor här i världen!
         - Så får man inte säga. Då kan dom dåliga bli ledsna.
         - Och vad skulle det göra?
         - I allra värsta fall kan dom dåliga försöka förbättra sig.
         - Uj. Vad skulle det leda till?
         - Anarki, kaos, i allra värsta fall hundutställningar.
         - Uj.

244/  - Kollektiva straff?
         - Nänä! Det finns ingen kollektiv skuld.
         - Om det inte finns någon kollektiv skuld kan det heller inte finnas någon kollektiv ursäkt. För inte ska väl sonsonen få pengar för att farfar hade det hårt artonhunnrakallt?
         - Klart han ska få sina pengar. Har vi välfärd eller inte. Är det kul att bli kränkt eller inte. Är det rättvist att hundägare ska behöva betala skatt även för sin katt. Om en villägare äger två tröjor, har då Jesus rätt begära få en av dom för att koka soppa till en dödssjuk kusin med bältros tvärs över hela kroppen det var det jävligaste dom sett sa dom han kunde knappt stå på händerna till sist ujujuj.

245/ Dom skriver så gärna om sin fina klassresa (Först for vi till Köpenhamn - sen åt vi glass?- Inte den - den andra klassresan dumskalle!- Jag ser dumskalle somett slags  beröm.- Gör det du, jag fortsätter:) Det var fattigt värre, det var det, men det var sammanhållning till tusen, det var det, vi var som en klass, det var vi, men idag är det synd om mig som kommit mig opp i samhället och tjänar pengar till tusen, och har makt som en labrador!
        - Dom skriver så gärna men drar så sällan slutsatsen: Deras egna barn kommer att börja resan oppifrån. Från den position dom själva såg så surt på som små.
        - Nänä. Det där gäller inte oss. Vi kommer alltid att vara underklass. Hur hög lön och hur mycket makt vi än får. Vi kommer alltid att komma ihåg våra rutter.
       - Ni kan inte ens stava till rötter.
       - Nänä. Vi vet vars vi kommer ifrån. En gång utsugen alltid utsugen.Även om man suger tillbaka det mesta. Arbetar-Klasse står stadigt i klasskampen. Att han numera är rik överklass är bara som det ska. Är man proletär ska man vara stolt över att man har rätt att vara dryg.
      - Hur lyckas ni få det där att gå ihop.
      - Vi lyckas helt enkelt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar