onsdag 24 juli 2024

DID YOU EVER SEE A DREAM WALKING?

 7115/

Did you ever see a dream walking? / Skulle inte förvåna mig det minsta / Drömmar är kända för att vara rörliga / Och röriga / Och virriga värre / Men kanske ändå att drömmar som återkommer kan vara av visst intresse? / Kanske / Kanske inte / Men jag har en återkommande dröm om ett dåligt förberett och mycket misslyckat cykelmotionslopp / Vättern runt, och dom där / Men ibland blir det en variant med en misslyckad cykeltur till ett helt nytt arbete / Ett arbete av klassisk fabrikstyp / Finns det kvar såna arbeten idag? / Men det hör inte hit / Över till något helt annat, över till en helt annan återkommande dröm /  Och i den drömmen är det en kvinna som jag verkligen vill ha / Verkligen / Och hon är sådär i 25-årsåldern / En bra ålder på det hela taget / Om jag minns rätt / Men hon vill verkligen inte ha mig utan är rejält avvisande / Och kall till tusen / Inte trevligt alls / Och denna kvinna är till och med namngiven i drömmen / Men i verkligheten / Det vill säga på 70-talet var det en kvinna som verkligen ville ha mig / Så i drömmen har jag vänt upp-och-ner på det verkliga förhållandet / Varför?/ Bra fråga / För att straffa mig själv retroaktivt för mitt dåliga samvete? / Tja? / Nja? / Fast drömtolkningar brukar förstås ofta vara konstiga? / Och tveksamma / Men det där med att straffa sig själv? / Såväl i drömmen som i verkligheten är nog inte helt ointressant? / Även om det förstås inte alls hör hit / Eller det kanske det gör? / Men! /Hursomhelst! / Båda dessa återkommande drömmar handlar om MISSLYCKANDET / En ganska otrevlig gemensam nämnare.

tisdag 23 juli 2024

 7111/

Joo? Klart det kunde ha varit roligt (och praktiskt) att ha haft större framgång som författare? I alla fall DÅ? Men NU tror jag inte det spelar någon större roll? Kanske till och med tvärtom? Man blir som van vid att vara medelmåtta? Och man riskerar aldrig att bli fördetting - när man aldrig varit något eller någon?


7112/

En bra basfråga: Varför skulle 27 hopslagna EU-länder vara visare än Sverige? 27 brokiga, och ibland tokiga, länder skulle hopslagna bli kloka till tusen? Låter inte särskilt troligt. Det går inte att addera slughet. Jo, det kanske går, men i så fall går det illa. Men nackdelarna med bra basfrågor är att dom aldrig får några bra svar.


7113/

Det är det där gamla vanliga med ambitioner, pretentioner, finkultur, och den enfaldiga viljan att envisas med att försöka göra något annat än det man är bra på att göra. Ju mer ambitiös Ellington var - desto närmare Paul Whiteman kom han. Och sorgligast av allt: Scott Joplin som nödvändigt skulle skriva dåliga operor, när han kunde ha komponerat trevliga och lönsamma ragtime-låtar! Ambitioner kan bara bängla till det för den bästa för det mesta.


7114/

I år blev det inte mindre än TVÅ blankröster. Nytt personligt rekord. Den lokala och idiotiska folkomröstningen var förstås självklar att blankrösta i. Och "EU-valet"? Ett bluffval. Skendemokrati som är till för att dölja Det Demokratiska Underskottet. Och inbilla och ituta oss att EU = VI!  Så är det inte,  kommer det aldrig att bli, och varför i all världen skulle EU vara VI!?

 7106/

Det är normalt att vara nedstämd.( "Nedstämd " är ett betydligt bättre ord än sjukligt nedslitna "Deprimerad"!) Att alltid vara gladlynt är enformigt och enfaldigt. SÅ himla roligt är det inte att leva. Livet är inte alltid ett glatt sluttande plan. Eller är det kanske just det livet är? I alla fall sluttande? Men inte alltid glatt i normalfallet. Men normalfallet är sällan något nöje.


7107/

Han funderade på att skapa en helt ny religion. En religion med ett enda budskap och en enda symbol: Ett stort svart frågetecken.


7108/

- Den man som skäms för sin manliga blick är ingen man! Eller så är han synskadad.


7109/

"Men det blir betydligt lättare att göra bort sig med alkohol! Finns hur många fördelar som helst!"


7110/

"Jo! Jag har hört att ni hatar SD. Och att hata SD är hur hedervärt som helst. Men inget att bygga en egen politik på. Så nu vill jag veta VAD ni vill! Och hur ni tror att ni ska kunna uppnå era egna politiska mål!"

måndag 8 juli 2024

 7101/

Men varför inte välja den positiva vinkeln? Det är väl bara praktiskt att minskad sexlust möter ökad religiositet?

7102/

Eller som i det här fallet:  Hon slapp doktorera - och jag slapp henne. Allt ordnade sig till det bästa, även om inte alla fattade det. I alla fall inte då.


7103/

Det gäller att ta lika stor hänsyn till någons otro ,som till någons tro. Huru ofta hör man icke: "Jag respekterar din otro!" OM ateism är en TRO (vilket jag inte tror) ska naturligtvis också ateismen "respekteras". Även om ingen ännu vet hur man gör när man "respekterar" sånt man inte tror på och  ogillar.


7104/

Tack vare / på grund av Koranbränningarna väljer muslimer numera  andra länder än Sverige.


7105/  

Dom säger att dåliga cyklar aldrig kommer till himlen. Dåliga cyklar får ofta punktering på vägen. Eller ekrarna brister. Och det är ju uppförsbacke hela vägen. Och om sen då växlarna börjar krångla är det kört. Man vill helt enkelt inte få in en massa dåliga prylar i himmelen. "Du kan inget skräp ta med dig dit du går!" som man populärt säger. Men det är klart att man gör undantag för välskötta cyklar som segt knogat sig ända upp till  pärleporten.

fredag 5 juli 2024

7095/

"Jag kommer inte riktigt ihåg hur alla bar sig åt, men på den tiden var alla på nåt konstigt sätt unga?"


7096/

- Men än så länge är det Dom Andra som dör. Och lika bra är väl det, jag har aldrig haft något större  behov av att stå längst fram.


7097/

"Kan väl knappast vara en ateists plikt att gifta sig katolskt?" Kom Han fram till, efter bara några års intensivt funderande. 


7098/

Men efter konfirmationen gick Han med liv och lust in för glädjedöderi.


7099/

Jag litar inte på såna som aldrig gör bort sig. Fast såna, som inte ens fattar att dom gjort bort sig? Åt såna  finns förstås inget att göra, och då är det bara låta bli, och det är ju dessutom bekvämt värre.


7100/

Skämmas? Visst! Men med förnuft!