torsdag 30 mars 2017

TACK VARE TRUMP

2691/
Efter åtta Obama-år fick USA en helt ny president. Alltid trevligt med nya ansikten, inte minst i politiken. Och dessutom en president som i Sverige har gett upphov till dubbel glädje.
     Förr fanns i det här landet bara SD att förtjust förfasa sig över. Och visst var det trevligt att ha pålitliga gamla SD att fritt få förfasa sig över, men det började ändå bli aningen enformigt. Ty när FY! och USCH! väl upprepats tusen-miljoner gånger av alla rätt-tänkande blev det liksom lite tjatig ankdamm över det hela.
     Det var dags för något helt nytt.
     Men då kom Trump!
     Inte precis från himlen, men i alla fall från USA, vilket är nästan samma sak.
     Och tack vare Trump kan vi svenskar nu förtjust förfasa oss även på den internationella marknaden. Och få visa hela världen att Sverige är en, visserligen liten men i gengäld väldigt hungrig, humanitär stormakt. Men samtidigt kan vi förstås fortsätta att förtjust förfasa oss över inhemska, och hemska, SD precis som förr.
     Tack vare Trump har alltså det här landet fått dubbel glädje.
     Ty att förtjust förfasa sig är nog det trevligaste som finns, och det lär dessutom vara bra för blodtrycket, men framförallt är det väldigt bra för debatten.
    För genom att nöja sig med förfasning slipper man debatten helt, och det är då bara skönt. För att föra en verklig debatt, med argument, och fakta, och sakskäl, och allt vad dom nu kallar sig, är väldigt, väldigt jobbigt.
     Bättre då att bara bekvämt kunna luta sig tillbaka, och i lugn och ro förtjust få förfasa sig över dumma-dumma SD, och nu alltså även över dumma-dumma Trump.
     Och man kanske till och med kan unna sig att Ta Avstånd? Ty att Ta Avstånd är också väldigt trevligt, och för att Ta Avstånd krävs inte heller någon ansträngning.
    Och all denna glädje tack vare Trump!
    Tack Trump!
    Du vet inte vad du gjort för Sverige och svenskarna,
men det vet jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar