måndag 2 juni 2014

1531/ DÄR VALÅR GÅR IN GÅR VETTET UT


- Där valår går in, där går vettet ut.
- Huru ofta hör man icke detta.
- Det hör man ofta. Man hör en hel del när det är valår. Man hör ropen skalla.
- Och ropen skalla: ALLA AVDRAG ALLTID ÅT ALLA!
- Och alla bidrag sen.


Det är orättvist / allt som gynnar en grupp är orättvist mot alla andra grupper / det är orättvist att inte jag får barnbidrag / bara för att jag inte har några barn / det är orättvist att jag inte längre är ung / det är orättvist med pensionärsskatt / det är orättvist med pensionärsrabatt / alla rabatter är orättvisa / mot alla som saknar rabatt / ropen skalla / det är orättvist mot alla / enda rättvisa är ALLTID ALLT ÅT ALLA AMEN.


- Men hur kommer det att gå i MATCHEN?
- Så här kommer det att gå, det kommer att bli spännande värre:
     MATCHEN börjar med att PRO skjuter en straff mot Alliansmålet! Men bollen träffar trävirket! Och studsar tillbaka! Tvärs över hela planen! Och närmar sig den skräckslagne målvakten (S)! Som nu bara har två val! Antingen kasta sig! Och handlöst pytsa ut åtta miljarder! Till pensionärerna! Fattiga som rika! Fast mest förstås till rika! Som vanligt! Eller så boxa bort bollen! Men kommer då att mötas av en stenhård retur-rökar-svek-debatt ledd av hårdsatsande PRO!
- Ujujuj!
- Följ den spännande upplösningen! Redan i september beräknas matchresultatet stå klart! Men redan nu kan du tippa slutresultat!
- Ujuj!
- Men även om det är bekvämt, bör du inte sparka på den som redan ligger! Och även om fotboll i och för sig går ut på att sparka nedåt. Luftpastejer äro varken goda eller effektiva.
- Uj!


Men efter val, kommer eftervalsdebatt. Och den är ofta minst lika trevlig.
     Var det ett skickligt självmål av PRO? Kan man lobba så bra, att man totalt missar målet? Eller var det kanske snarare en så kallad Pyrrhusseger, döpt efter en allsvensk spelare med samma namn?
     Hursomhelst landade notan, det vill säga bollen, till sist i Socialdemokraternas mål.
     Och partiet suckade, enat som en man: Suck!
     Helst hade man velat slippa betala. Åtta miljarder? En jävla massa pengar! Till en jävla massa gnälliga pensionärer! Och det finns fler pensionärer som är miljonärer, än som är fattiga! Jävla PRO!
    Men, någon ordning måste det vara även i ett tämligen statsbärande parti. Även om ordningen ibland blir tung att bära. Men man kan inte smita från en nota. Hur skulle det se ut.
    - Det skulle se ut ungefär som nu.
    - Där valår går in, går vettet ut.
    - Som sagt.
    - Himla tur det inte är valår varje år.
    - Det är bara en tidsfråga.
    - Allt är en tidsfråga.
    - Det är orättvist.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar